Garson nasıl servis yapmalı?
Genel kurallar: Servis her zaman konuğun sağ tarafından yapılır. Servis yaparken, konuğun önünde saat yönünde eğilmemelisiniz. Tabakları konuğun sağ tarafına koyun ve sağ elinizi kullanarak bilek ve dirsek arasına yerleştirin.
Masada servis hangi taraftan yapılır?
Tabaklanmış yiyecekler, operatörün sol tarafından masaya yerleştirilir. Kirli tabaklar, servisin düzenli akışını sağlamak için sağ taraftan çıkarılır.
Maşa servisi nasıl olmalı?
Servis; Servis başlamadan önce sofradaki oturma durumuna göre servis sırası planlanmalı, önce çocukların yemeği servis edilmeli, sonra yaşlıların, sonra kadınların ve en son ev sahibinin yemeği servis edilmelidir. Misafirler oturunca önce su servis edilmeli, sonra ekmek ve tereyağı/zeytinyağı bırakılmalıdır.
Garson tabakları nasıl taşınır?
Dolu tabaklar eğilmeden düz, yatay ve güvenli bir şekilde taşınmalıdır. Sıcak yemek taşırken ellerin yanmasını önlemek için peçete kullanılmalıdır. Çorba tabakları ve kaseleri bir taban tabağına yerleştirilmeli ve taşınmalıdır. Tabaklar (ekmek ve salata tabakları hariç) konuğun sağındaki masaya konulmalıdır.
Masaya servis nasıl yapılır?
Yemeğin servis tabağından (tepsi) konuğun tabağına, maşayla aynı boyutta bir kaşık ve çatal kullanılarak servis edilmesini içerir. Çoğunlukla büyük kaşıklar ve büyük çatallar kullanılır. Eğer konuk yemeği kendisi almak isterse, çatalı sol eline, kaşığı sağ eline alır ve yemeği servis tabağından kendi tabağına taşır.
Garson müşteriye nasıl hitap etmeli?
Müşteriyle iyi Türkçe konuşmalı ve mesafeli olmalısınız. Çok soğuk veya çok kaygısız olmamalısınız. Müşteriye resmi “Sie” formunu kullanarak hitap etmelisiniz.
Boşlar hangi taraftan toplanır?
Yemekler servis edilir ve boşlar misafirin sağına toplanır. Bu durum içecekler için de geçerlidir.
Garson müşteriyi nasıl karşılar?
Misafir karşılama kuralları Kural 1 Restoranda servis personelinin ilk ve en önemli görevi; Misafir kapıdan girer girmez onu karşılamak, yanına gidip küçük bir gülümsemeyle “Hoş geldiniz” demektir. Misafiri kapıda gördüğünüzde kapıyı açın.
Kaç çeşit masa servisi vardır?
Masa Servisinde altı ana servis yöntemi vardır. Bunlar; 1) Fransız servisi, 2) İngiliz servisi, 3) Rus servisi, 4) Amerikan servisi, 5) Geridon servisi ve 5) Türk servisidir.
Maşa hangi yöne yapılır?
Saçın ön kısımlarını ikiye ayırın. Daha sonra ayırdığınız kısımları tekrar ikiye ayırın. Önce en sağdaki kısmı bigudilere koyun, ancak bu kısımlarda, bukle maşasını yukarıdan aşağıya doğru çalıştırın ve buklelerin arkaya baktığından emin olmak için maşayı geriye doğru çevirin.
Serviste kaşık nereye konur?
Yemek tabağının altına bir servis tabağı da şık bir sofra düzeni için tercih edilebilecek unsurlardan biridir. Yemek çatalı tabağın solunda konumlandırılmalıdır. Aynı şekilde yemek bıçağı da sağ elle kullanılabilmesi için tabağın sağına yerleştirilmelidir. Yemek kaşığı bıçağın sağında olmalıdır.
Alakart kuver nasıl açılır?
Alakart yer ayarlaması hazırlama şunları içerir: Sipariş almak, yer ayarlamasını doldurmak ve istenen yiyecek ve içecekleri servis etmek yemek boyunca tekrarlanır. Bir misafir yemeğini bitirip ayrıldıktan sonra, servis saatinden önce olduğu gibi örtü değiştirilerek masa bir sonraki misafirler için açılır.
Garson nasıl servis yapar?
Boş tabaklar sağ taraftan servis edilmelidir. *Yemek tabakları, et ve balık konuğa bakacak şekilde konuğun önüne konulmalıdır. *Diğer tabaklar, üstlerinde amblemleri olacak şekilde servis edilmelidir. Tabak, çatal vb. malzemeler soldan servis edilmeli ve soldan kaldırılmalıdır.
Garson peçetesi ne işe yarar?
Garson peçetesi; 60×60 cm ebatlarında olup, servis esnasında garsonların işini kolaylaştırmak için kullanılır. Ebat peçetedir.
Tepsi hangi elle tutulur?
➢ Tepsi kullanarak yiyecek veya içecek servisi yaparken, bir kenarını sağ elinizle tutarak güvenlik sağlayabilirsiniz. Tepsiler, şekillerine ve tutulma biçimlerine göre taşınır. Büyük tepsiler yiyecek servisi için kullanılır.
İyi bir garson nasıl olur?
Garson kim olabilir? Dikkatli çalışmak, müşteri memnuniyetine önem vermek ve iyi iletişim becerisine sahip olmak.
Garson müşteriyi nasıl karşılar?
Misafir karşılama kuralları Kural 1 Restoranda servis personelinin ilk ve en önemli görevi; Misafir kapıdan girer girmez onu karşılamak, yanına gidip küçük bir gülümsemeyle “Hoş geldiniz” demektir. Misafiri kapıda gördüğünüzde kapıyı açın.
Bir garson ne kadar maaş alır?
Deneyim Yıllarına Göre Maaşlar Garsonların deneyim yıllarına göre aylık maaşlarını inceleyebilirsiniz. 1 yıldan az deneyime sahip garsonlar ortalama 22.700,00 TL, 4-6 yıl deneyime sahip garsonlar ortalama 30.900,00 TL, 15 yıl ve üzeri deneyime sahip garsonlar ise ortalama 31.100 TL kazanmaktadır.
Garsonun sorumlulukları nelerdir?
Çalıştığı yeri kullanıma hazır hale getirir. Hizmet verdiği masaların hesap ödeme sürecini üstlenir. Müşteriye yiyecek veya içecek menüsünü geçirerek, müşteriler menüye göre yiyecek ve içecekleri en doğru şekilde seçebilirler. Müşteriyi karşılar ve koltuğuna kadar götürür.